Bitsquevolen

Blog divulgatiu en telecomunicacions i aeronàutica de la comunitat EETAC

By

Hello Responsive Design!

El Bitsquevolen estrena plantilla  amb responsive design. Però què és això del responsive design?

Fa poc Google va anunciar que prioritzaria les pàgines adaptades per a mòbils als seus serveis. Actualment el mercat mòbil acapara la major part del trànsit web. Per aquest motiu van sortint tecnologies destinades a servir a aquest tipus de mercat.

Moltes pàgines web, com la de l’EETAC, disposen d’una versió especial per a dispositius mòbils. L’inconvenient d’aquestes webs especials, és que solen ser incompletes, tenen URLs diferents segons la versió i ofereixen una experiència de navegació més aviat pobre.

El responsive web design o Disseny web adaptatiu, neix com a tecnologia que esborra la necessitat de tenir versions dedicades. Fent ús del binomi HTML+CSS permet adaptar el contingut d’una pàgina web de forma dinàmica prioritzant la “llegibilitat” del contingut. Així doncs, amb una sola web i URL en tenim prou.

Vols una prova? Fes petita la finestra del navegador i veuràs com el contingut, text, imatges, fins i tot els menús, es van adaptant a  la mida de la finestra com si per art de màgia es tractés. També ho pots comprovar accedint des del teu smartphone o tablet. Veuràs que el contingut es presenta d’una forma agradable, no has d’anar redimensionant  el text i/o fent scrolls continuament.

El responsive web design és una tecnologia nouvinguda i encara té molt de recorregut, pel que és possible que triguem en veure’l com a estàndard a curt termini.

Si vols aprendre més sobre aquesta tecnologia a genbeta:dev van publicar un article interessant anomenat “Optimización de sitios web según el dispositivo: el uso de responsive design y las recomendaciones de Google“.

Ah! Esperem que t’agradi el nou disseny!