Bitsquevolen

Blog divulgatiu en telecomunicacions i aeronàutica de la comunitat EETAC

By

Construeix el teu propi radar aeronàutic de baix cost

Figura1-alta-resolucio

Figura 1. Esquema ADS-B

Potser és la primera vegada que sentiu a parlar sobre el sistema de posicionament i vigilància aeronàutic anomenat ADS-B (Automatic Dependent Surveillance – Broadcast) però si esteu familiaritzats amb el món aeronàutic, segur que heu sentit a parlar sobre els radars de posicionament. Doncs bé, l’ADS-B és l’evolució dels radars clàssics en termes de vigilància i posicionament, ja que a més de permetre obtenir la posició de l’aeronau, permet millorar la precisió del posicionament, i a més afegir molta més informació útil per al control de trànsit aeri.

En aquesta estrada en Ferran Casanovas, estudiant de l’EETAC del Grau d’Enginyeria d’Aeronavegació, ens explica com construir un rada d’aquest tipus amb un receptor de TDT.

El funcionament del ADS-B el podríem resumir amb l’esquema de la Figura 1:

Els avions amb equipaments ADS-B transmeten contínuament la posició, l’altitud, la velocitat, el heading i el codi d’identificació del vol, entre d’altra informació.

Les estacions terrestres ADS-B necessiten equips molt cars i sofisticats (antenes, receptors, etc). Però es pot comprovar que utilitzant un receptor de TDT baratet i una petita antena omnidireccional rebem trames ADS-B en qualsevol zona on les aeronaus volin a una alçada relativament baixa. No cal ser al costat d’un aeroport, però sí estar a prop de les rutes d’aproximació o enlairament, i tenir bones condicions de propagació electromagnètica.

Això és gràcies al conceptre SDR  (Software-Defined Radio), que consisteix en fer equips de telecomunicacions en els quals bona part dels components estan implementats en software, en comptes de hardware com era habitual fins ara. La novetat és que si canvies el software, canvies la funcionalitat de l’equip! Nosaltres hem utilitzat un receptor de TDT del tipus pinxo USB (USB dongle) per tal de fer l’etapa de recepció, conversió d’analògic a digital i sincronització en hardware, i totes les altres etapes (descodificació de les trames ADS-B, comprovació d’errors, etc), a través de software.

Com és que aquest receptor de TDT es pot reconfigurar per captar senyals aeronàutics? La clau està en què inclou el xip RTL 2832,un dels primers que segueix el paradigma SDR. Gràcies als desenvolupadors de tot el món que han creat software pel xip RTL, podem reconfigurar-lo per fer moltíssimes coses. En el nostre cas, descodificar i processar els senyals ADS-B rebuts per un receptor SDR, i mostrar en un mapa en temps real el moviment de les aeronaus que sobrevolen la nostra zona.

Pet-Figura5

pet-Figura6

 

Per a més informació: