Bitsquevolen

Blog divulgatiu en telecomunicacions i aeronàutica de la comunitat EETAC

By

El Picorover aterra a la Festa de la Ciència 2013

IMG_20130616_133845_Festa_de_la_Ciencia_PicoRover2

El passat 15 i 16 de juny es va celebrar una nova edició de la Festa de la Ciència i la Tecnologia 2013 al Parc de la Ciutadella de Barcelona. L’objectiu principal de la festa enguany ha estat  descobrir i experimentar, de la mà dels seus protagonistas, la recerca i la innovació d’excel·lència que es fa a Catalunya, participar del seu procés de creació i compartir les emocions dels seus descobriments.

Un d’aquests protagonistes va ser el  Picorover, un dels robots desenvolupats a l’EETAC per anar a la lluna en el marc del concurs Google Lunar X-Prize en el qual participa dins del marc del Team FREDNET. Té forma d’esfera de 10 centímetres de diàmetre que permet encabir un motor, una bateria, un sistema de telecomandament i una càmera, sense sobrepassar els 500 grams de pes. Es caracteritza principalment per no tenir rodes, movent-se gràcies a l’acció d’un pes en el seu interior. Amb aquest mecanisme, és capaç de pujar pendents de fins a 30 graus!

IMG-20130617-WA0002 IMG_20130615_173852_Joshua_en_la_Festa_de_la_Ciencia_PicoRover3

 

IMG-20130617-WA0003

 

 

 

 

 

 

El professor Joshua Tristancho, creador del Picorover, amb el professor Jordi Gutiérrez van mostrar com funcionava el robot al públic present, que el va poder controlar remotament només amb l’ajuda d’un telèfon amb Bluetooth.

Més informació:

Twitter: @picorover

Notícies relacionades:

Recull de notícies sobre el Picorover: http://eetac.upc.edu/ca/category/etiquetes/picorover

15 i 16 de juny – L’EETAC present a la Festa de la Ciència i Tecnologia 2013