Bitsquevolen

Blog divulgatiu en telecomunicacions i aeronàutica de la comunitat EETAC

By

COMPOBALL: Monitorització del procés de compostatge amb sensors

1 2

Després de tres anys de recerca, la monitorització del procés de compostatge de residus és avui dia molt més fàcil i efectiva gràcies al sistema dissenyat al projecte europeu Compoball. Un projecte que ha comptat amb la participació de professors de l’EETAC del Grup de recerca ISI, del Grup de Compostatge de l’ESAB, i setze empreses, entitats i associacions de tot Europa.

El projecte, liderat per l’empresa  IRIS ubicada al Campus del Baix Llobregat, va ser presentat el divendres 25 de gener a la planta de compostatge de Torrelles de Llobregat, en una sessió en què es va demostrar de manera pràctica el funcionament del sistema Compoball, que ofereix una eina intel·ligent i sense fils que permet controlar els paràmetres clau durant tot el procés de compostatge, com ara la temperatura i la humitat, amb l’objectiu final d’aconseguir un producte d’alta qualitat.

En l’actualitat, l’ús de la tecnologia per controlar el compostatge en temps real i de manera continua suposa una novetat a nivell europeu i mundial.

Per a més informació:

Web del projecte: http://www.compoball.eu/

[19-02-13] Presentació del projecte europeu COMPOBALL: Monitorització del procés de compostatge amb sensors